Добре дошли в уеб сайта на LIMITED EDITION kennel

СТАНДАРТ

Стандарт на породата АСТ
ОБЩ ВИД
Трябва да създава впечатление на голяма мощ, отнесено към ръстта му, добра конструкция, мускулест и същевременно пъргав и елегантен, много внимателен към всичко, което го заобикаля. Трябва да бъде масивен, невисоко поставен, нито тънък в профил. Смелостта му е пословична.

ГЛАВА
Средно дълга, череп дълбок и широк, подчертани челюсти, добре изразен стоп, високо поставени уши.

УШИ
По-добре да не са купирани, но могат да бъдат и купирани. Некупираните уши трябва да бъдат къси и във вид на роза или полуизправени. Изцяло увисналите уши са дефект.

ОЧИ
Тъмни и кръгли, поставени ниско върху черепа и добре раздалечени. Клепачните цепки не трябва да са депигментирани.

МУЦУНА
Средно дълга, закръглена в горната част, изтънява към очите. Добре очертани челюсти. Долна челюст - силна с добра захапка. Бърни-прилепнали, не висящи. Горните зъби трябва плътно да опират върху външната част на долните зъби. Носна гъба - само черна.

ВРАТ
Мощен, слабо извит, изтънен от плешките до задната част на черепа. Без кожни гънки. Средно дълъг.

РАМЕНЕ
Здрави и мускулести с широки и добре наклонени лопатки.

ГРЪБ
Достатъчно къс. С лек наклон надолу от холката към пояса и кратка извивка от крупата до мястото на залавяне на опашката. Съвсем леко хлътнали хълбоци.

ОПАШКА
Къса в сравнение с ръста, ниско заловена, изтънява към съвсем тънък край, не е извита, нито поставена на гърба. Не се купира.

КРАЙНИЦИ
Предните са прави, с едри и закръглени кости, метакарпусите са прави. Задницата трябва да е добре замускулена, скакателната става е поставена ниско, неизвита нито навътре, нито навън. Лапи- умерено големи, добре извити и стегнати.

ДВИЖЕНИЕ
Походка - гъвкава, без тенденции за клатене.

КОЗИНА
Къса гъста, твърда на пипане и лъскава.

ЦВЯТ
Козината може да има всякаква окраска - едноцветна на петна или двуцветна, като единият цвят е бял. Не трябва да се поощряват белият цвят в размер над 80%, опаленото черно и чернодробния цвят.

РЪСТ
Ръст и тегло трябва да бъдат пропорционални. Идеална височина в холката за мъжките кучета е 46-48 см, а за женските- 43-46 см.

ДЕФЕКТИ
Всяка особеност, която отдалечава от описаните характеристики, трябва да се разглежда като дефект и значимостта й се оценява според степента на изразеност. За дефекти се считат и депигментираната носна гъба, светлите очи, розовитe клепачи, прекалено дългата и лошо поставена опашка, прогнатизма (издадена долна челюст) и еногнатизма (долна челюст, по-къса от горната).

ЗАБЕЛЕЖКА - Мъжките трябва да имат 2 тестикула с нормален вид и напълно спуснати в скротума.
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg